Det Hemmelige Marked

Hvorfor nogle virksomheder vækster eksponentielt, og din ikke gør

Er du stødt på nedenstående pyramide figur før? Flere dygtige marketers refererer til den, og den er essentielt grobunden for mekanismerne bag den succesfulde teknik som Louis Engel skabte tilbage i 1948; Værdibaseret markedsføring.

En teknik, der med blot 1 annonce genereret 3 millioner leads… Har jeg din opmærksomhed?

Kanon! Lad mig forklare figuren.

I alle markeder er der 3% af folket, som er købeklar. Dvs. Hvis du samlede en avis op, tændte tv'et, googlede - så vil du blive mødt af annoncer, der siger noget i stilen med: "Vi har de bredeste udvalg og de laveste priser". Disse annoncer er direkte målrettet til de 3%. Samtalen med dette publikum går som følger:

Forbruger: "Jeg er tørstig lige nu"

Annonce: "Vil du have et dejligt koldt glas vand?"

Forbruger: ”Øhh… jaer!"

Denne gruppe vil næsten altid købe og denne gruppe går dine konkurrenter også efter.

 

Der hvor pengene ligger er hos de 37%, som siger: "jeg er egentlig lidt tørstig - hvad skal jeg mon lige købe?" - Disse folk er enten ved at indsamle information eller opmærksom på deres problem.

Men hvad så med de resterende 60%? Som slet ikke er klar over at de er tørstige til at starte med… Bingo.

Det endelige mål er at flytte de 97% af potentielle købere hurtigere op i pyramiden. Fordi selv uinteresseret folk kan vendes til at blive lukrative kunder, hvis blot du ved hvordan du skal henvende dig til dem.

Problemet er at langt de fleste virksomheder behandler / henvender sig til potentielle kunder som var de en del af de 3%, der allerede er klar til at købe.

 

Nu tænker du sikkert jaja, Anders, men det er jo det en ”lead magnet” går ud på, hvor du får deres e-mail til gengæld for en PDF-fil og efterfølgende har et e-mail flow til automatisk at følge op på disse potentielle kunder... 

Helt korrekt!

Men den her proces kan ofte være ”overkill” når vi taler om e-commerce og fysiske produkter hvor prispunktet er under 1000 kr. Her kan pres-sell artikler essentielt gøre det samme som en lead magnet, bare mere effektivt og på mindre tid når du ved hvordan du skal skrive den! 

Læs her hvordan du bruger Pre-sell artikler i din markedsføring

Back to blog