7 Spørgsmål Din Facebook Marketer Skal Bestå

Vi ser alt for mange webshopejere, som brænder nallerne ved at hyre det forkerte bureau til at stå for deres online markedsføring, herunder Facebook/Instagram annoncering. Disse ejere er tit bundet på dette bureau i op til et år ad gangen.

Et godt eksempel på dette er en af vores nuværende kunder. De havde et bureau på i forvejen da de kom til os, men var ikke noget nær tilfreds med de resultater, der var genereret. Forståeligt nok, eftersom det kun havde givet et enkelt salg i løbet af 4-5 måneder.

Efter et par møder og en dybdegående analyse tog vi kunden ind, vendte opsætningen på deres online markedsføring 180° og implementeret vores system.

På blot 1 måned havde kunden et 3-cifret salg…

Vi er lige nu i en "luksus" situation, hvor vi bliver nødt til at afvise kunder, grundet kapacitetsproblemer (fordi vi kun er 2 mand), og vi vil derfor gerne hjælpe webshopejere godt på vej i processen med at vælge det rigtige bureau, og dermed er dette lille skriv kommet i stand, som tiltænkt til enhver webshopejer, som måske gerne vil holde sit nuværende bureau i kort snor, eller er på randen til at hyre et nyt.

1. Deres Systemer & Arbejdsprocesser (afgørende)

Hvad mener jeg med dette? Alle online marketing bureauer derude i dag, fremlægger deres bedste casestudies, når de prøver at erhverve en ny kunde. Naturligvis, fordi man vil jo så vidt muligt gerne fremstille sig selv i det bedste lys. Det samme gør vi…

Du må IKKE lade dig forblænde af disse casestudies med høj ROAS og fantastiske resultater. I stedet så skal du spørge ind til deres proces, og hvorvidt de har et system de går ud fra, som de kontinuerligt implementerer og har succes med. Det er meget mere værd for dig at vide hvordan de arbejder, og hvad de gør, frem for hvad de har gjort.

Forklaring af dette: Lad os sige du har en A-niveau marketer og en B-niveau marketer, som hver især får muligheden for at styre Facebook markedsføringen for et stort eCommerce brand I en periode.

Resultatet? Givet vist det samme.

Grunden? Det er svært at "fucke" op I et større brands Facebook markedsføring, som har et solidt fundament og har backend systemer til at følge op på SoMe trafikken der skabes. Dvs. selvom du måske ikke snakker med den mest kompetente marketer, så kan vedkommende stadig godt have nogle gode casestudies.

2. Kendskab & Niche

Der er to dele til dette punkt.

Nummer 1: Har de sat sig ind i din virksomhed? Forstår de hvilke værdier i har, hvordan i gerne vil fremstå med jeres annoncering, og hvad jeres budskab er? Hvis ikke, så ender det tit i silo markedsføring og en usammenhængende strategi, hvor det overordnede mål bliver negligeret og aldrig rigtig indfriet.

Nummer 2: Har de kendskab til branchen, og hvad specialiserer de sig i? Flere bureauer har mange bolde I luften, og har klienter inden for alle mulige forskellige områder, men er det optimalt for lige netop jeres virksomhed?

3. Skalering

Denne hænger stærkt sammen med spørgsmål 2.

Langt størstedelen af de fantastiske resultater med astronomiske høje ROAS som du ser, er skabt ud fra kampagner med lavt budget. Kampagner med højere budgetter kræver langt mere finesse, og vil producere meget lavere ROAS. Hvorfor det?

Lad os dykke lidt ned i algoritmen. Facebook vil gå efter de lavest hængende frugter først, som vil være ca. 3-4% af markedet (Folk der aktivt leder efter at købe produktet). Men disse folk er der kun et begrænset antal af, og i takt med at i hæver annoncebudgettet så bliver din målgruppe mættet, og Facebook skal herefter ud og plukke andre steder fra. I denne proces stiger ens CPA og ROAS falder, sagt på en meget forsimplet måde. En videre forklaring ville kræve sit eget blogindlæg, men giver et rids i overfladen af nogle af de komplikationer, der opstår i forbindelse med skalering.

Skalering stiller derfor langt højere krav til ens backend systemer, og ”cross channel marketing” får langt større betydning end blot Facebook markedsføringen alene. Højere budgetter stiller også langt højere krav til content produktionen, Avatar vinkler og Copywriting.

Vær derfor opmærksom på, om bureauet er bekendt med disse ting, da det kan få fatale følger for din virksomhed, hvis ikke de er bekendt med højere budgetter.

4. KPI'er (afgørende)

Endnu et punkt, som jeg har noteret til at være "afgørende" og dermed en deal-breaker.

Lad mig forklare. Hvis bureauet IKKE, efter at have fået indsigt i din virksomhed og hvordan den hænger sammen, kan fortælle lige nøjagtigt hvilke KPI'er, som er afgørende for jeres virksomheds succes i fremtiden, men i stedet spørger: "Hvilke KPI'er synes i der er afgørende?"

Så ved de ikke hvad de laver og du bør sige "tak for besøget, døren er der".

Kort og simpelt.

5. Attribution af salg

Hvordan attribuerer de deres salg? Hvis I allerede har en webshop, som får en masse trafik, og det bureau i ansætter til at stå for jeres annoncering, blot benytter Facebooks standard attributionsmodel, 1 dags visning og 28 dages klik, så vil kampagnerne, som bureauet sætter op for jer, gå ind og tage kredit for salg, der sandsynligvis alligevel ville være kommet uden annonceringen. Dvs. Deres performance kommer til at fremstå en del bedre end hvad den i virkeligheden er. Dette gælder især også hvis i allerede kører Google ads.

Det er derfor vigtigt at få opsat den "rette" kombination af attribuering til de salg, der kommer I jeres webshop.

Omvendt skal man også have for øje, at 91% af folk, der ser en annonce og køber i butikken, aldrig klikker på denne annonce (Facebook data, 2017). Så hvis I har en fysisk butik, er dette essentielt at forstå, for at kunne optimere ens kampagner ordentligt, og dermed ikke slukker for annoncer, der i virkeligheden var profitable.

Hvilken attributionsmodel man skal benytte, fortjener sit eget blogindlæg, og vil i stor grad afhænge af købsrejsen for lige netop jeres virksomhed, og hvor mange data i ligger inde med. Har man nok data til det, vil Facebooks MTA-model være at foretrække.

6. Egenskaber - Hvad står de for?

Det er utroligt vigtigt for dig at vide, hvad de er i stand til at stå for i forbindelse med online markedsføring, og hvor deres styrker lægger. Mange bureauer påstår at være dygtige til det hele, men som du selv ved som virksomhedsejer, så kan man ikke være god til alting.

Står de kun for opsætning af kampagner på Facebook og vedligeholdelse heraf, står de også for copywriting? Udarbejdelse af materiale til annoncerne og optimering heraf? Hvad med strategi? Optimerer de jeres hjemmeside konvertering? 

Det er vigtigt for dig af få kortlagt, hvor dette bureau's kernekompetence ligger i hele eCommerce økosystemet, og hvad du evt. Skal have nogle andre til at stå for. Der indgår mange komponenter til en effektiv online markedsføring af et eCommerce brand, såsom trafik, konverterings optimering på hjemmesiden, loyalitets kampagner og retention, og hvis man er en rigtig haj – Amplifikation.

Når vi onboarder en ny kunde, så forklarer vi udtrykkeligt, hvad vi specialiserer os i, men at vi samtidig godt kan stå for de andre punkter også.

I sidste ende kommer annonceringen til at lide hårdt, hvis ikke alle komponenter spiller sammen i markedsføringen. Derfor laver vi en total vurdering af virksomheden og hvilke områder der mangler optimering, for at annonceringen bliver så effektiv som muligt. Som nævnt tidligere, så er skalering umuligt uden effektive backend systemer.

7. Prisstruktur

Det er naturligvis vigtigt for din virksomhed at få aftalt den korrekte aflønning til det bureau i vælger at gå med. Hvis i er en veletableret virksomhed med et stort marketingbudget, så vil en flat-rate betaling helt klart være at foretrække for jer, fordi med så høje budgetter, kommer procenterne til at løbe op i mange penge. Er i derimod en relativ nyopstartet virksomhed, så vil en aftale med performance aflønning være en rigtig god idé, fordi i dermed ikke står med alt risikoen selv, men derigennem får bureauet størstedelen af den risikomæssige byrde.

Prisstrukturer du generelt bør undgå er:

  1. Time-aflønnet

Denne form er bare ikke optimal når vi snakker performance marketing, fordi der går rigtig meget tid i det, og det er svært at determinere præcist hvor lang tid bureauet har brugt på de forskellige ting. Derudover vil du jo så vidt muligt også gerne betale for effektivitet, så det skal ikke tage 3 timer at sætte en konto op, hvis det kunne være blevet gjort på 1.

  1. Aflønning baseret på jeres kampagne forbrug

Dvs. Bureauet opkræver alt efter hvor meget i bruger på annoncering i den pågældende måned. Jeg fraråder det som udgangspunkt, men det kan selvfølgelig godt fungere. Problemet med denne struktur er, at bureauet kan have et øget incitament til at hæve jeres annonceringsbudget, uden at have fokus på profitabiliteten af kampagnerne.

Det handler selvfølgelig i sidste ende om, at vurdere ud fra ens egen situation, hvilken prisstruktur, der passer bedst.

 Afrunding

Det var alt for dette blogindlæg. Jeg håber der er et par af punkterne, som kan hjælpe dig med at foretage den rette beslutning i forbindelse med at vælge dit online marketing bureau, eller måske blot effektivisere dit nuværende.

Vi onboarder som udgangspunkt ikke flere kunder lige nu, men du kan stadig ansøge om en gratis gennemgang af din virksomheds Facebook annoncering af os. Hvis din virksomhed er et perfekt match, så hører du fra os.

Back to blog